0 items
€ 0,00 totaal
Kassa Aanmelden
Item toegevoegd aan uw winkelwagentje
Beste klant,

We werken volop aan de webshop maar deze is voorlopig nog niet open.
De bovenstaande "Frequently Asked Questions" zijn dus nog niet volledig van toepassing.
Alvast bedankt voor uw begrip.
 
 • Uurwerken
  • Waarom tikt mijn uurwerk per 3 seconden?
   Dit betekent dat de batterij bijna ten einde is en vervangen moet worden.
  • Waterdichtheid

   Hieronder een richtlijn hoe een horloge te beoordelen betreft de waterdichtheid. Dit geldt dus in de nieuwstaat zoals hij de winkel verlaat. De enige juiste benaming is waterresistant en wordt ook het meest gebruikt en wordt als norm beschouwd. Op de meeste horloges vind u dus de onderstaande aanduidingen. Als er niets op staat is het horloge dus niet goed beschermd.

   3 Atm (= 30 meter) waterresistant. Deze horloges zijn bestand tegen regen en spatwater.

   5 Atm (= 50 meter) waterristant. Deze horloges zijn geschikt om mee te douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden. Ze zijn ongeschikt voor snorkelen of duiken met perslucht.

   10 Atm (=100 meter) waterresistant. Deze horloges zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport, zoals zwemmen, zeilen en snorkelen in ondiep water. Zij zijn echter ongeschikt voor duiken met perslucht. Opgepast moet worden voor grote temperatuurverschillen.

   20 Atm (=200 meter)waterresistant. Deze horloges zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.

   De aanduidingen waterproof of showerproof en meer van dit soort termen zeggen dus weinig of niets over de mate van waterdichtheid van een horloge. Soms staat er bv een visje op de kast wat zou betekenen dat er van alles mee kan, leest u dan de gebruiksaanwijzing goed en neem onderstaande in acht.

   Van 100% waterdichtheid kan men dus bijna nooit spreken.

   De dichtingringen oftewel de pakkingen welke de kroon en de deksel afsluiten zijn van rubber. Dit rubber kan door veroudering en onder bepaalde omstandigheden snel achteruitgaan en de dichting opheffen. Ook grote temperatuursverschillen kunnen tijdelijk de waterdicht opheffen door snel uitzetten en krimpen van verschillende soorten materialen. Het vervormen van de kast ook door b.v. vallen of stoten kan de waterdichtheid ineens teniet doen. Om deze redenen wordt er geen garantie gegeven op schade na binnendringen van vocht!

   Door het horloge regelmatig onderhoud te geven met vervangen van de pakkingen kunt u uw horloge zo lang mogelijk en zo goed als mogelijk beschermd houden.

  • Internationale garantie.
   Uw horloge is gewaarborgd tegen fabricatiefouten gedurende een periode van 2 jaar vanaf de originele aankoopdatum. Gedurende de garantieperiode zal de herstelling van uw horloge gebeuren zonder kosten voor onderdelen en werkuren, op voorwaarde dat de fout door de technische dienst kan worden erkend als een fabricatiefout. De garantie wordt slechts toegekend indien het horloge vergezeld is van het garantieboekje, voorzien van de stempel van de verdeler en met vermelding van de datum van aankoop en het referentienummer van het horloge. Deze gegevens mogen niet gewijzigd, geschrapt, gecorrigeerd of onleesbaar zijn. De gratis herstelling onder garantie kan worden geweigerd indien het garantieboekje niet kan worden voorgelegd of indien de noodzakelijke informatie erop ontbreekt of onleesbaar is.
   Wordt niet door de waarborg gedekt:
   • schade aan het glas, de kroon, de drukknoppen, de stiften, de batterij of de armband;
   • de terugbetaling, noch de vervanging van uw horloge;
   • de gevolgen van slijtage en de normale veroudering van het horloge, noch de mankementen die optreden door ongevallenschade, verkeerd gebruik of het niet respecteren van de instructies betreffende gebruik en onderhoud;
   • de transportkosten en alle risico's van vervoer die direct of indirect verband houden met de garantie;
   • reparaties uitgevoerd door niet erkende service centra, of door de klant zelf;
   • schade of blokkering te wijten aan waterinsijpeling na een reparatie, indien de waterdichtheidstest niet in uw garantieboekje genoteerd werd en indien de waterdichtheidstest langer dan 1 jaar geleden plaatsvond;
   • elke schade veroorzaakt door ongepast gebruik, harde schokken of het blootstellen van het horloge aan extreme hoge of lage temperaraturen of magnetische velden.
  • Uw uurwerk laten onderhouden : een MUST.

   Heel ons leven dragen we een horloge. Wij verwachten dan ook dat dit horloge ons die hele tijd trouw blijft. Het is één van die voorwerpen die zéér erg aan ons hart liggen. Het mechanisme van een horloge bestaat uit vele verschillende onderdeeltjes. Deze onderdeeltjes zijn dag en nacht in beweging en kunnen op die manier elk duizenden kilometers per jaar afleggen. Aangezien we op ons horloge willen vertrouwen, moeten we het ook met zorg behandelen zodat het zijn functie perfect kan blijven uitvoeren. Hiervoor zijn er enkele basisregels te respecteren.

   Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing.

   De garantie geldt voor eventuele fabricagefouten die niet aan het licht zijn gekomen na de talloze strenge controles waaraan het horloge na de productie wordt onderworpen. Deze kosten worden gedragen door de fabricant zelf. De onderhoudskosten, accidenten zoals glasbraak, zijn ten koste van de eigenaar, maar de werkzaamheden onder garantie draagt het merk.

   Een horloge dat fouten vertoont onder deze garantieperiode, moet verzonden worden naar de fabricant.

   Een mechanisch-automatisch horloge dat heeft stilgelegen, windt u op met de kroon alvoor u het weer draagt. Gelieve nooit te schudden met het horloge.

   De opgebruikte batterij van een quartz horloge mag niet in het horloge blijven zitten. Deze kan oxyderen en het horloge definitief vernietigen.

   Waterdichtheid: lees aandachtig het hoofdstuk " Waterdichtheid "

   Sommige produkten zoals stof, parfums of vette bestanddelen zullen zich vastzetten op het uurwerk en tussen de schakels van de band. Dit kan u reinigen met een goede spoeling. Ook wij kunnen u hierbij bijstaan. Daarna zal het uurwerk zijn glans en uitstraling terug bekomen.

   Open het horloge nooit zelf. Laat dit enkel ondernemen door een erkend specialist.

   Onderwerp uw horloge niet aan extreme sporten indien het er niet tegen opgewassen is. Laat het niet vallen en voorkom zoveel mogelijk schokken.

   Tussen 22 uur en 2 uur s'nachts nooit de datum veranderen want dit zou het in werking tredende mechanisme kunnen beschadigen.

 • Goud
  • Waarom krijgt witgoud soms een gelige schijn.
   Witgoud 18 kt bestaat voor 75% uit fijn goud dat een gele kleur heeft. Deze gele kleur wordt onderdrukt via legering met witte metalen (zink, palladium, nikkel...), maar het metaal is niet 100% wit. Witgouden juwelen worden daarom afgewerkt met een extra witte deklaag van Rhodium. Bij intensief gebruik, vooral bij armbanden en ringen kan de rhodiumlaag slijten. De Rhodiumlaag moet dan vernieuwd worden.
  • Uw juwelen onderhouden : een MUST.
   Voor het behouden van de natuurlijke glans van gouden juwelen en diamanten, moeten de juwelen regelmatig gereinigd worden. Deze juwelen kunnen dof worden door zeep, stof, huidvet of cosmeticaprodukten.

   U kan best uw juwelen tenminste één keer per jaar door uw juwelier laten nakijken. Wij zullen tevens graag uw juwelen professioneel reinigen. Ook controleren we het juweel op losse zettingen en eventuele tekenen van slijtage. 
 • Parels
  • Hoe onderhoud ik mijn parels ?
   Parels van goede kwaliteit behouden zeer lang hun schittering, op voorwaarde enkele eenvoudige voorzorgen te respekteren :
   • bewaar uw parels afzonderlijk en nooit opgesloten in een zakje, vermijd wrijving met andere juwelen
   • parfum, haarlak en zuren tasten uw parels aan ; doe uw juwelen aan als laatste, na geschminkt en geparfumeerd te zijn
   • draag dikwijls uw parels. Door het kontakt met de lucht hydrateren zij op natuurlijke wijze hetgeen bijdraagt om intact hun charme en schittering te bewaren, Geniet van de mysterieuze schoonheid van parels . . .
  • Zo zorg je goed voor je parels.
   • Bewaar ze nooit tussen je andere sieraden
   • Neem ze altijd mee in een zacht stoffen tasje
   • Doe ze pas om als je klaar bent met je haar en make-up
   • Draag ze nooit tijdens het zonnebaden
   • Spuit nooit parfum in de buurt van parels
   • Laat je parelketting of -armband regelmatig nakijken en eventueel heroprijgen
   • Draag ze direct op je huid, hierdoor gaan ze glanzen en voorkom je dat ze uitdrogen
  • De parel en haar cultuur.
   De echte parel.
   Een echte parel onstaat door het binnendringen van een vreemd voorwerp, zoals bv een zandkorrel, in de oester, die zich verdedigt door het afscheiden van parelmoer teneinde het vreemde lichaam af te zonderen. Na enkele jaren produceert deze zelfverdediging een echte parel.

   De kultuurparel.

   De techniek van de " kultuur " begon in Japan in het begin van de 20 ste eeuw toen een zekere Kokichi Mikimoto op het idee kwam om zelf een vreemd lichaam in de parel-oester in te planten teneinde de parels te laten groeien.

   In de oester wordt een " kern " ingebracht samen met een " enttakje " van een " donor " oester. Rond deze kern groeit parelmoer dat door de oester wordt afgescheiden.
   Tussen de " echte " parel en de " kultuur " parel is omzeggens geen verschil. Het zijn beide produkten van de natuur. Het ontstaan van de echte parel gebeurt door " toeval ", het ontstaan van de kultuurparel gebeurt door " tussenkomst " van de mens.


   Men onderscheidt drie grote soorten van kultuurparels.

   De parels van de Akoya oetser:
   Deze komen uit oesters die voornamelijk voorkomen in het zuiden en het oosten van het Japanse archipel. De oester is een delikaat weekdier waarvan de schelp in volle rijpheid een diameter van ongeveer 7 cm heeft en parels produceert variërend tussen 2 en 9 cm.

   De zuidzee parels:
   Men herkent voornamelijk deze parels aan hun grootte. De grote van de parels van de zuiderlijke zeeën begint daar waar deze van de Akoya's eindigt: dit wil zeggen tussen de 9 en 14 mm. Ook de kleuren kunnen verschillen: gaande van schitterend wit naar crème, kunnen ze ook groen en zwart zijn... De witte parels hebben hun vindplaats in Australië, de Filipijnen, Birmanië, daar waar de zwarte parels afkomstig zijn uit Polynesië.
   De zoetwaterparels:
   De zoetwaterparels hebben een totaal andere oorsprong. Zij komen niet voort van oesters maar van schelpachtige weekdieren die leven in meren. Deze parels onderscheiden zich van de andere door onregelmatige vormen, hun diverse kleuren en ook hun afmetingen. In het algemeen zijn ze vele kleiner. Ook de kultuur techniek is verschillend: men plant in de zoetwaterschelpen een stuk " mantel " in voor de formatie van de parel.


   Kwaliteitscriteria.

   Oriënt en gals:
   Het gaat hier om de " geïriseerde " glans die blijkbaar uit het binnenste van de parel komt. Gans dit lichtspel wordt bepaald door de kwaliteit, de regelmaat en de dikte van de parelmoer lagen. Deze factoren geven de schittering en het leven van de parel.

   Kleur:
   De keuze van de kleur doet men liefst bij daglicht en in functie van de huidskleur. De witte-rosé parels passen perfect bij bleke tinten, terwijl de meer crème kleurige parels harmoniserenmet de donkere huid.

   Dikte:
   Het beoordelen van de dikte van de parelmoer lagen is het domein van een expert. Nochtans gaat het hier om een essentieel criteria. Men geeft zowel aandacht aan de regelmaat van de lagen en aan de al of niet aanwezigheid van onzuiverheden in de parelstruktuur.

   Vorm:
   Hoe ronder de parel, hoe beter de perfectie en de kwaliteit. Er bestaan echter verschillende vormen van parels: peervormige, ovale, half ronde of barokvormige parels. 

   Grootte:
   De waarde is natuurlijk afhankelijk van de diameters van de parels. Bij gelijke afmetingen kan men parels vinden waar de waarde kan variëren van enkel naar dubbel. Dit alles hangt af van de kwaliteit, de glans, de oorsprong, de perfectie en de aanwezigheid, al dan niet, van piqués. De afmeting wordt bepaald in diameters en in millimeters.


   Onderhoudsbeurten:

   Parels van goede kwaliteit behouden zeer lang hun schittering, op voorwaarde enkele eenvoudige voorzorgen te respekteren:
   • Bewaar uw parels afzonderlijk, vermijd wrijving met andere juwelen.
   • Parfum, haarlak en zuren tasten uw parels aan. Doe de juwelen aan na gesminkt en geparfumeerd te zijn.
   • Een regelmatige poetsbeurt en terug aanrijgen bij uw juwelier is aan te raden.
   • Draag dikwijls uw parels. Door het contact met de lucht hydrateren ze op natuurlijke wijze, hetgeen bijdraagt om intact her charme en schittering te bewaren.
 • Diverse
  • Huwelijksverjaardagen
   1 jaar = katoen 26 jaar = jade 51 jaar = camelia
   2 jaar = leer 27 jaar = mahonie, acajou 52 jaar = toermalijn
   3 jaar = tarwe 28 jaar = nikkel 53 jaar = kers
   4 jaar = was 29 jaar = fluweel 54 jaar = hout
   5 jaar = hout, nylon 30 jaar = parel 55 jaar = orchidee, wit goud
   6 jaar = ijzer, gips 31 jaar = bezaanleder 56 jaar = lapis lazuli
   7 jaar = wol, koper 32 jaar = koper 57 jaar = azalea
   8 jaar = brons, rozen, papier 33 jaar = porfier 58 jaar = esdoorn
   9 jaar = aarde, faïnce 34 jaar = amber 59 jaar = nerts, vison
   10 jaar = tin 35 jaar = robijn, koraal 60 jaar = diamant
   11 jaar = koraal, staal, zink 36 jaar = mousseline, argandie 61 jaar = plataan
   12 jaar = zijde 37 jaar = papier 62 jaar = ivoor
   13 jaar = kant, lelie 38 jaar = kwik 63 jaar = lila
   14 jaar = ivoor, perlon 39 jaar = crêpe 64 jaar = astrakan
   15 jaar = kristal 40 jaar = smaragd, robijn 65 jaar = briljant, palissander
   16 jaar = saffier 41 jaar = ijzer 66 jaar = jasmijn
   17 jaar = roos 42 jaar = parelmoer 67 jaar = chinchilla
   18 jaar = turkoois 43 jaar = flanel 68 jaar = graniet
   19 jaar = linnen 44 jaar = topaas 69 jaar = lork
   20 jaar = porselein 45 jaar = vermeille, verguld zilver 70 jaar = platina
   21 jaar =opaal 46 jaar = lavendel 75 jaar = albast
   22 jaar = brons 47 jaar = kasjmier 80 jaar = eik
   23 jaar = beryl, lood 48 jaar = amethist  
   24 jaar = satijn 49 jaar = ceder  
   25 jaar = zilver 50 jaar = goud  
 • Webshop
  • Hoe log ik in?
   Wanneer u in onze webshop een bestelling plaatst, dient u in te loggen als klant. Bent u reeds klant bij Gallet-Claeys? Dan kan u als bestaande klant inloggen met uw gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord.
  • Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?
   Log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Ga in uw account naar ‘Wachtwoord’ via de knoppen bovenaan. Omwille van veiligheidsredenen moet u eerst uw oud wachtwoord invullen. Typ in de velden hieronder uw nieuw wachtwoord en herhaal ditzelfde wachtwoord ter bevestiging. Sluit af door te klikken op de onderstaande knop 'Wijzigen'.
  • Ik ken mijn wachtwoord niet of ben het vergeten. Wat doe ik?
   Klik op de link ‘U kent uw wachtwoord niet of bent het vergeten?’ aan de rechterzijde van het inlogvenster voor bestaande klant.

   Vul uw e-mailadres in, voeg de weergegeven letter-cijfer code toe en klik op ‘Wachtwoord opvragen’. Vervolgens ontvangt u een e-mail met de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen.
    
  • Hoe verander ik de gegevens in mijn persoonlijke account?
   Log in als bestaande klant met uw e-mailadres en wachtwoord. Ga in uw account naar ‘Mijn gegevens’ via de knoppen bovenaan. Klik vervolgens in het invulveld waar u de gegevens wilt veranderen en wijzig de inhoud. Sluit af door te klikken op de onderstaande knop 'Wijzigen'.
  • Wat zijn de leveringsmogelijkheden bij Gallet-Claeys?
   Uw bestelling wordt met ... bij u geleverd. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen in onze winkel. Kies in stap 2 van uw bestelling welke optie u verkiest.

   Komt u ophalen en wilt u snel geholpen worden? Bel ons op of zend ons een mailtje zodat we uw bestelling op een afgesproken tijdstip voor u kunnen klaarleggen en u zo onnodig wachten vermijdt.
  • Wat zijn de verzendkosten?
   De verzendkosten zijn afhankelijk van de omvang van uw bestelling. Wanneer u verkiest om uw bestelling zelf in onze winkel op te halen vallen de verzendkosten uiteraard weg.

   Tijdens stap 1 van uw bestelling worden de verzendkosten van uw artikel(en) binnen België aangegeven. Vanaf een bestelling met een bedrag van €49 (incl BTW)  is de verzending binnen België gratis. Bedraagt het totale bedrag van uw bestelling minder dan €49 (incl. BTW) dan wordt een transportkost van €. ... aangerekend.
  • Welke betalingsmogelijkheden biedt Gallet-Claeys?
   U kan uw aankopen online betalen via krediet- of debetkaart, namelijk Visa/Mastercard of Bancontact.
  • Is betalen veilig bij Gallet-Claeys?
   Bij Gallet-Claeys betaalt u via een beveiligde verbinding. Met behulp van een SSL (Secure Socket Layer) protocol worden de transactiegegevens versleuteld over het internet verstuurd. Zo kunnen anderen uw gegevens niet onderscheppen terwijl u deze invoert. Voor de verwerking van de betalingen werken wij samen met Ogone, één van de meest gekende en beveiligde betaalplatforms en een specialist in betaaldiensten met duizenden klanten in meer dan 35 landen.
  • Ik heb een artikel besteld, maar nog niets ontvangen. Wat moet ik doen?
   Na de levertermijn van drie dagen kan u het best nog een paar werkdagen wachten. In uitzonderlijke gevallen kunnen er enkele extra dagen over de bezorging van een bestelling gedaan worden.

   Hebt u de bestelling na drie extra werkdagen nog niet ontvangen? Neem dan telefonisch via het nummer 050 39 34 90 of per mail contact met ons op en vermeld daarin ook uw bestelnummer.
  • Ik heb mijn bestelling in beschadigde staat ontvangen. Wat moet ik doen?
   Allereerst onze excuses. Ondanks de kwaliteit van onze artikelen en hun verpakking kan het voorkomen dat u een artikel ontvangt dat niet meer in perfecte staat is. We voorzien u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing.

   Stuur ons even e-mail via info@galletclaeys.be met uitleg van het probleem of bel ons op het nummer 050 39 34 90.
  • Kan ik ongeopende artikelen retourneren?
   Artikelen waarvan de verpakking nog intact en ongeopend is kan u binnen 14 kalenderdagen na ontvangst retourneren.

   Wenst u te retourneren? Contacteer ons graag schriftelijk binnen deze termijn aangezien we ervan uit gaan dat u tevreden bent met uw aankoop indien we binnen de termijn van 14 kalenderdagen niets van u horen.

   Stuur vervolgens het artikel in de originele verpakking binnen 14 dagen na ontvangst terug, vergezeld van de originele factuur. Wij verzoeken u vriendelijk om de reden van retour op de achterzijde van de factuur te vermelden en samen met het artikel te sturen naar dit adres: Juweliers Gallet-Claeys, Dorpsstraat 4, 8200 Brugge (Sint-Michiels).
  • U vindt uw vraag hier niet terug?
   Geen nood. Stel uw vraag per mail via info@galletclaeys.be of telefonisch op het nummer 050 39 34 90.
    
 • Diamant
  • Kwaliteit van diamant.
   De waarde van een diamant wordt bepaald door een combinatie van vier verschillende kwaliteitsnormen, die de vier C's genoemd worden.

   Karaatgewicht (carat weight)
   Bij alle edelstenen en dus ook bij de diamant wordt het gewicht uitgedrukt in karaten. Het woord karaat is afgeleid van een natuurlijke gewichtseenheid: de zaadjes van de Johannesbroodboom. Vroeger werden deze zaadjes gebruikt als gewichtseenheid. Nu is één karaat op 0,2 gram vastgesteld en onderverdeeld in honderd 'puntjes'.

   Zuiverheid (clarity)
   Bijna alle diamanten bevatten minuscule sporen van niet gekristalliseerde koolstof of andere mineralen. De meeste onzuiverheden worden pas zichtbaar onder een loep. Ze worden 'insluitsels' genoemd en ze zijn als het ware de vingerafdrukken van de diamant omdat ze elke diamant volstrekt uniek maken. Globaal geldt: hoe minder insluitsels een diamant heeft, des te zeldzamer en dus kostbaarder hij is. Een diamant die bij een tien maal vergrotende loep geen insluitsels vertoont, wordt loepzuiver genoemd.

   Kleur (colour)
   Hoewel het merendeel van de diamanten kleurloos lijkt, hebben ze vaak een gele of een bruine tint. De mooiste kleur voor een diamant is kleurloos want alleen een kleurloze diamant heeft een volmaakte prismawerking. Echt uitzonderlijk zijn diamanten met een natuurlijke groene, rode, blauwe, roze of ambergele kleur. Deze zeldzame edelstenen worden ‘fancy colours' genoemd.

   Slijpsel en slijpvorm (cut)
   Van de vier C's heeft de mens alleen invloed op het slijpsel. Een ruwe diamant lijkt zoveel op een gewone kiezelsteen dat de meeste mensen er zonder meer aan voorbij zouden lopen. Alleen vakmensen zijn in staat de gloedvolle pracht van een diamant te onthullen. Een diamant verliest tijdens het slijpproces gemiddeld zo'n 50% van zijn oorspronkelijke gewicht. Diamant ontleent zijn schittering aan de weerkaatsing van licht. De slijper staat daarom voor de taak de facetten zodanig aan te brengen dat het licht optimaal van het ene facet naar het andere wordt gekaatst. De kennis voor dit veeleisende vak wordt al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven. De nauwkeurigheid en finesse van het slijpsel bepalen de schittering van de steen. Diamanten worden in allerlei verschillende vormen geslepen, al zijn er een zevental klassieke slijpvormen die de boventoon voeren.

   Diamanten zijn er in verschillende kwaliteiten. Omdat het niet zo eenvoudig is om als leek het verschil tussen diverse diamanten te zien is het raadzaam uw diamantsieraad bij een vakman zoals een juwelier of goudsmid aan te schaffen.